Epoksidni pod je izuzetno čvrsta podna obloga jednostavna za održavanje koja se sastoji od epoksi smole, učvršćivača i punila. Često ga možemo pronaći u poslovnim i ugostiteljskim objektima, odnosno objektima sa većom koncentracijom ljudi, a zbog svoje ekološke prihvatljivosti te antibakterijskih svojstava vrlo je popularan u objektima kao što su bolnice ili dječji vrtići.

Razlikujemo industrijske i dekorativne epoksidne podove. Industrijski epoksidni podovi, u usporedbi sa dekorativnima, su otporniji na mehanička oštećenja te im je površina blago strukturiranija odnosno uz dodatke postaju protuklizni podovi. Namjena industrijskih podova je, kao što im to i sam naziv govori, za industrijske, medicinske, prehrambene objekte i slično, dok se dekorativni epoksidni podovi češće mogu naći u privatnim objektima odnosno kućama, stanovima.

POSTAVLJANJE INDUSTRIJSKIH EPOKSIDNIH PODOVA

Kao i kod svih podova, sve počinje pripremom betonske ploče na koju će se postaviti industrijski epoksidni pod. Podloga mora biti suha, čista i čvrsta. Prije nanošenja slojeva epoksidnih podova obično je potrebno brušenje površine. Postavljanje započinje procesom punjenja svih pukotina materijalom koji neće dopustiti da pukotine narastu ili da se pojave u završnom sloju epoksida. Nakon što je ovaj materijal suh, sljedeći proces je prolaz dijamantnim brusnim kotačem kako bi se otvorile pore u betonu ili postupak pjeskarenja kako bi se profilirao beton. To omogućuje epoksidu da formira superiornu vezu s betonskom pločom, tako da se ne može podići ili povući teškim predmetom i svim vrstama prometa na njemu. Na kraju dolazi epoksi premaz koji dodatno jača vezu između osnovnog sloja epoksida i betona. Ovisno o tipu industrijskog premaza za epoksidni premaz koji odaberete, bit će više temeljnih premaza gornjeg sloja koji djeluju kao brtvilo za vaš industrijski epoksidni premaz.

Najčešće pogreške pri postavljanju su loša priprema površine, slaba ili nekompatibilna podloga i loša kvaliteta cementa, stari i masni podovi, krivi omjer komponenti i previše vlage. Preporuča se kako postotak vlage u cementnoj glazuri ne bi smio prelaziti 1,8%.

POSTAVLJANJE INDUSTRIJSKIH EPOKSIDNIH PODOVA

Dok su industrijski epoksidni podovi odličan način da ojačate svoju betonsku ploču, to nije jedina značajka i prednost ovog materijala. Industrijski epoksidni pod nudi izvrsne načine kako bi njegovo održavanje bilo lako, sigurno održavanje modernizacije zgrade odnosno objekta, no i produktivno radno okruženje. Ne samo da industrijski epoksidni podni premazi čine vaš objekt zapanjujućim i sigurnim radnim mjestom, nego vam također mogu uštedjeti novac uz odličan životni vijek i jeftinu instalaciju.

Epoksidni podovi imaju beskonačne mogućnosti dizajna, bez obzira što su poglavito namijenjeni industrijskoj upotrebi. Također su dugotrajani, odnosno nude sustav podnih obloga koji može izdržati oštećenja bolje od bilo koje tradicionalne betonske podne obloge. Ne samo da je industrijski epoksidni pod snažan, već čini konkretnu betonsku ploču jačom do 300% i obično traje 2 do 3 puta duže nego goli beton. Takvi podovi su otporni na kemikalije, pa u slučaju kontakta sa snažnim kemikalijama epoksid djeluje kao barijera i izolira tekućinu na površini, što olakšava čišćenje i štiti beton od ozbiljnih oštećenja. Također su sami po sebi jednostavni za čišćenje i održavanje, a sve što je potrebno je jednostavno čišćenje s krpom za prašinu ili mekom metlom i tradicionalnom krpom ako su prisutne bilo kakve tekućine.

Adresa

IV. Kozari put 24, Zagreb

Email

info@extrapodovi.hr

Kontakt broj

097 776 6828

Kontakt broj

0919546060

CompanyWall Bonitet Nagrada