Epoksidni podovi

Epoksidni podovi – Glavna usluga tvrtke Extra podovi je postavljanje epoksidnih podova na području cijele Hrvatske!

10 godina iskustva

Vrhunska usluga

Realne cijene

Držanje dogovorenih rokova

Extra Podovi

Ugradnja, popravak, brušenje epoksidnih podova

Kontaktiraj nas!

Pošaljite upit ili nas nazovite kako bi ste saznali više o epoksidnim podovima!

Kontakt broj

097 776 6828

Kontakt broj

0919546060

O EPOKSIDNIM PODOVIMA

Nije lako pronaći soluciju za podnu oblogu koja prolazi i izdržava na testiranju kemijskih sredstava, vodopropusnosti i otpornosti na mrlje. Gotovo svaka vrsta podnih obloga ima jedne ili druge nedostatke. Izvrstan izbor za različite potrebe, čini se da epoksi podovi imaju manje nedostataka i više pogodnosti. Stoga, nije loša ideja informirati se o prednostima i nedostacima ovog materijala ako ga namjeravate postaviti na poslu ili kod kuće. Ovakvi podni premazi najčešće se koriste za komercijalne i industrijske podove. Epoksidni premazi se normalno nanose na betonske podove kako bi se osigurala visoka učinkovitost, glatka i izdržljiva površina koja može trajati mnogo godina i izdržati teška opterećenja. Mnoge industrijske lokacije, skladišta i poslovne zgrade oslanjaju se na epoksidne podove zbog održavanja, čišćenja i sigurnih uvjeta za radnike, opremu i inventar. 

EPOKSIDNI PODOVI 1 - Extra podovi

Što trebate znati o epoksidnim podovima?

Ako ste poput većine ljudi, najvjerojatnije se nikada prije niste bavili epoksidnim bojama i jednostavno smatrate da je to samo još jedna kategorija boje kao polusjaj ili premaz.

Epoksidni premazi često su  nazivani epoksidne smole obično su dvokomponentni premazi koji će te rađe miješati nego jednu komponentu. Epoksidna podna obloga će se pridržavati vašeg garažnog poda ili bilo kojeg betonskog poda na način bolje od bilo kojeg konvencionalnog ulja na bazi vode, boje ili cakline. Vaš će pod imati mnogo dramatičniji izgled sa super visokim sjajem koji se ne može mjeriti s klasičnim konvencionalnim bojama, također je vodootporan i otporan na plijesan. Dobar epoksidni premaz za podove kada se osuši samo dokazuje jednostavnost čišćenja mrlja koji je sličan čišćenju teflonske tave. Epoksidni premazi dostupni su u više različitih boja s prilagođenim bojama za podove većih dimenzija.

Što su točno epoksidni podni premazi?

Epoksidni podni premazi su obično dva dijela krute tvari, na bazi otapala ili na bazi vode. Ovakvi podovi se sastoje djelom od epoksidne smole i dijelom učvršćivača, slično epoksidnom ljepilu. Regularne podne boje za garažu su na bazi ulja ili na bazi vode. Visokokvalitetne epoksidne podne boje nisu ni na bazi ulja niti na bazi vode, a svi epoksidi nisu bazirani na istom principu.

EPOKSIDNI PODOVI 2 - Extra podovi

Razlika između epoksidnih garažnih podova i garažnih boja

Jako je bitno znati razlike između epoksida garažnih podova i garažnih boja i razlike između različitih vrsta epoksida. Regularne podne boje u garaži su jednokomponentni proizvodi napravljeni u uljnim ili vodenim formatima. Oni se obično koriste za zidne i stropne primjene i nisu prikladni za zahvate kao što su epoksidni podovi koji mogu imati sve, od konstantnog gaženja cipelama do prijelaza vozila težinom preko nekoliko tona. Epoksidne podne boje su uglavnom dvokomponentni materijali, dok su obične podne boje jedna komponenta. Epoksidi se sastoje od dijela “A” koji je dio smole / pigmenta i dijela “B” koji je dio za učvršćivanje. Slično kao i epoksidno ljepilo kada miješate “dio A” i “dio B” zajedno, one se stvrdnjavaju i tvore vrlo izdržljiv premaz. Tako izgleda ako koristite kvalitetan epoksid. Većina epoksida na bazi vode su inferiorni i nisu ništa bolji od obične polusjajne boje. Mnogo epoksidnih podnih boja koje su na bazi krute tvari također su inferiorne, ali je teže reći koje su inferiorne i koje su visoke kvalitete.

Epoksi podovi – činjenice koje ne morate znati

Postoje i druge ocjene koje možete vidjeti, ali one su uglavnom zanemarene u najboljem slučaju. Ocjene kao što su tlačna čvrstoća i vlačna čvrstoća su besmislene za sve, osim za najsloženije / specijalizirane primjene. Svakako nije relevantno za 99% primjena epoksidnih podova. Većina epoksidnih podnih boja ima tlačnu čvrstoću znatno višu od 5000 psi. Beton od 5000 psi je najtvrđi betonski pod koji ćete naći u 90% slučajeva. To znači da većina epoksida na podu ima bolju ocjenu na lomljenje od betona s kojim uspoređujemo. Isto vrijedi i za tlačnu čvrstoću, jednostavno nećete moći staviti ništa na pod koji će se približiti točki lomljenja, osim na najjeftinijim epoksidnim bojama. Ključni čimbenici za epoksid su vijek trajanja, debljina, vrsta epoksida i tvrdoća završnog premaza koji će biti izložen trošenju i prometu na njemu.

Razne vrste epoksidnih podova prema načinu korištenja:

  • Antistatički podovi – koriste se u automobilskoj industriji, farmaceutskoj industriji te raznim laboratorijima.
  • Samonivelirajući podovi – koriste se u auto-industriji, svim stambenim i javnim površinama.
  • Protuklizni podovi; za mesnu industriju, pivovare, praonice, privatne garaže.
  • Protuprašni podovi; koriste se za razna skladišta, trgovine, podrumske prostorije.
  • Industrijski betonski podovi; podovi od sintetskih smola, polirani beton.

 

PRIMJERI EPOKSIDNIH PODOVA

Postavljanje epoksidnih podova 1
Postavljanje epoksidnih podova 2
Postavljanje epoksidnih podova 3

Stojimo vam na raspolaganju

Kontaktirajte nas putem poziva ili kontakt forme za sve informacije!

Adresa

IV. Kozari put 24, Zagreb

Email

info@extrapodovi.hr

Kontakt broj

097 776 6828

Kontakt broj

0919546060

CompanyWall Bonitet Nagrada