Epoksidni pod je izuzetno čvrsta podna obloga jednostavna za održavanje koja se sastoji od epoksi smole, učvršćivača i punila,a često ga možemo pronaći u poslovnim i ugostiteljskim objektima. Razlikujemo industrijske i dekorativne epoksidne podove. Industrijski epoksidni podovi, u usporedbi sa dekorativnima, su otporniji na mehanička oštećenja te im je površina blago strukturiranija odnosno uz dodatke postaju protuklizni podovi.

Dekorativni epoksidni podovi češće se mogu pronaći u privatnim objektima odnosno kućama, stanovima. Takvi podovi postaju sve traženiji na našem tržištu, posebno u imitaciji mramora, u kombinaciji dvije ili više boja ili kao 3D epoksidni pod – naljepnica izrađena po mjeri i želji klijenta zalivena dekorativnom epoxy smolom, a najčešći je odabir za kupaonice. Takvi epoksidni podovi su izuzetnog visokog sjaja i estetski su atraktivni, no nisu preporučljivi za prostore sa velikom koncentracijom ljudi.

Za razliku od betonskih i mineralnih podova, oba estetski vrlo privlačna i jednostavna za održavanje, epoksidni podovi mogu biti pravo malo remek djelo raznih boja i s različitih motiva, ukoliko pustite mašti na volju. Ovisno o stilu, površina epoksida može biti sjajna, polumat ili mat. Važan element visokodekorativne smole je da nema ograničenja u dizajnu, te ih se može pronaći u pregršt boja. Osim same boje, mogu se dodavati razni „listići“ ili „šljokice“, završnu površinu možete izabrati između glatke i protuklizne. Visokodekorativna smola je pogodna za ugradnju na podno grijanje, kao i u prostoru tuš kabina umjesto tuš kade.

Epoksidni podovi su estetski vrlo privlačan trend, mogu se postaviti u kuhinje, dnevne boravke, kupaonice, hodnike i slične prostorije. Otvoriti će prostor, pojačati svjetlost, a dom učiniti nejvjerojatno elegantnim i modernim, bilo da se odlučite za visoki sjaj ili matirane površine. Gledano s tehničke strane, epoksidni pod je vrlo higijenski, ne ostavlja prostor rastu bakterija, kemijski je otporan na dezinfekcijska sredstva i sredstva za čišćenje, ima visoku otpornost na udarce i habanje i, još važnije – osim što je izrazito trendi, lako se održava i ekološki je prihvatljiv.

PREDNOSTI

Možda i najveća prednost ovakvih tipova podova jest dugotrajna izdržljivost. U mnogim domovima se nalazi mnoštvo namještaja i dekora koje s vremena na vrijeme pomičemo po kući i želimo se osigurati kako se pod ne bi uništio prilikom toga. Iz tog razloga su epoksidni podovi idealno rješenje za dom. Epoksidni premazi su jako izdržljivi i otporni na razne elemente te stoga traju duže nego drugi tipovi oblaganja. Također, epoksidni slojevi štite beton od vlage, prljavštine i pukotina. Nadalje, uvelike štedi vaše vrijeme jer se lako održava i čisti. Takvi podovi, pored odličnog izgleda i protukliznih svojstava, mogu pomoći da se i sigurnost dovede na višu razinu. Epoksidni podovi reduciraju statički elektricitet i odražavaju svjetlost povjećavajući vidljivost u prostoriji na čak 200% što čini prostor još ugodnijim za ostanak. I posljednja, ali nimalo manja prednost jest ekološka osviještenost. Odabirom predmeta koji ne zagađuju okoliš ili reciklažom materijala te restauracijom namještaja uvelike pridonosimo ekološkoj osvještenosti, dok je epoksidna smola ekološki prihvatljiva i nije štetna za organizam.

Adresa

IV. Kozari put 24, Zagreb

Email

info@extrapodovi.hr

Kontakt broj

097 776 6828

Kontakt broj

0919546060

CompanyWall Bonitet Nagrada